Właśnie przesłałem film o nowej edycji Mossberg 940 Pro Thunder Ranch. To najnowszy dodatek do Mossbergów Thunder Ranch z ulepszonymi/zaktualizowanymi funkcjami!
Poprosiłem lokalny sklep z bronią o zamówienie jednego dla mnie, a oni zamówili kolejny na zapas i od tego czasu sprzedali już kilkanaście!
TLDR dla tych, którzy wolą o tym przeczytać niż obejrzeć film:
To moje pierwsze przemyślenia i wrażenia po wystrzeleniu około 100 nabojów śrutowych i kul.
Jak dotąd nie widziałem zbyt wielu filmów na temat tego konkretnego modelu, więc chciałem podzielić się kilkoma różnicami w funkcjach w porównaniu do innych modeli Mossberga i kilkoma powodami, dla których możesz chcieć tę konkretną strzelbę zamiast innych.
Na początku filmu celowałem w optykę, dlatego na początku materiału filmowego z strzelania widać kilka pojedynczych strzałów.
Szybkie wnioski:
✅ Niezawodny system gazowy (działał w 100% do tej pory)
✅ Powiększone elementy sterujące, Cerakote FDE, gniazda M-LOK na łożu
✅ Regulowana kolba sprawia, że jest wszechstronny
❌ Brak czoków (lufa z czokiem stałym)
❌ Brak bocznego uchwytu (pomimo zdjęć marketingowych)
❌ Niektóre nieścisłości w magazynku rurowym (nie zawsze 7+1 przy wszystkich nabojach 2¾”)
Porównując go z 930, 940 SPX i Berettą A300 Ultima Patrol, każdy ma swoje wady.
Dziedzictwo Thunder Ranch Clint Smitha z pewnością dodaje czynnik zaufania, ale istnieją kompromisy, o których warto wiedzieć przed zakupem. Sprawdź to i daj mi znać, co myślisz!
Oto jak go Ghost Load:
Oto jak wymienić Select Slug, widziałem tak wiele kanałów, które mówią, że nie można tego zrobić z 930 i 940:
Poprosiłem lokalny sklep z bronią o zamówienie jednego dla mnie, a oni zamówili kolejny na zapas i od tego czasu sprzedali już kilkanaście!
TLDR dla tych, którzy wolą o tym przeczytać niż obejrzeć film:
To moje pierwsze przemyślenia i wrażenia po wystrzeleniu około 100 nabojów śrutowych i kul.
Jak dotąd nie widziałem zbyt wielu filmów na temat tego konkretnego modelu, więc chciałem podzielić się kilkoma różnicami w funkcjach w porównaniu do innych modeli Mossberga i kilkoma powodami, dla których możesz chcieć tę konkretną strzelbę zamiast innych.
Na początku filmu celowałem w optykę, dlatego na początku materiału filmowego z strzelania widać kilka pojedynczych strzałów.
Szybkie wnioski:
✅ Niezawodny system gazowy (działał w 100% do tej pory)
✅ Powiększone elementy sterujące, Cerakote FDE, gniazda M-LOK na łożu
✅ Regulowana kolba sprawia, że jest wszechstronny
❌ Brak czoków (lufa z czokiem stałym)
❌ Brak bocznego uchwytu (pomimo zdjęć marketingowych)
❌ Niektóre nieścisłości w magazynku rurowym (nie zawsze 7+1 przy wszystkich nabojach 2¾”)
Porównując go z 930, 940 SPX i Berettą A300 Ultima Patrol, każdy ma swoje wady.
Dziedzictwo Thunder Ranch Clint Smitha z pewnością dodaje czynnik zaufania, ale istnieją kompromisy, o których warto wiedzieć przed zakupem. Sprawdź to i daj mi znać, co myślisz!
Oto jak go Ghost Load:
Oto jak wymienić Select Slug, widziałem tak wiele kanałów, które mówią, że nie można tego zrobić z 930 i 940: